Hundförare på plats för att leta spår i området kring huset. Foto: Thomas Wedin / SVT

Man begärs häktad för mord i Rynninge

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps misstänkt för mord i en villa i norra Örebro begärs nu häktad.

Det var i torsdags som polisen spärrade av ett hus i Rynninge. En död kvinna hade påträffats och man öppnade en förundersökning om mord.

– Mannen begärdes häktad nu på söndagen, men det blir ingen förhandling förrän i morgon, säger Christina Hallin, presstalesperson vid Örebropolisen.

Misstänkt mord i Rynninge

Mannen är i 60-årsåldern och han begärs häktad på den lägre misstankegraden – skäligen misstänkt – uppger Karin Rosander, kommunikationsdirektör vid åklagarkammaren.

– Hur den misstänkte ställer sig till anklagelserna framgår inte av häktesframställan. Den är väldigt knapphändig, säger hon.

SVT Nyheter Örebro har tidigare varit i kontakt med åklagare Anna-Maria Larsson som inte vill kommentera om mannen har gjort några medgivanden.

– Nu arbetar vi vidare med att försöka klarlägga situationen kring dödsfallet och att fastställa dödsorsaken, sa Anna-Maria Larsson i fredags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Rynninge

Mer i ämnet