Ett intensivt sökande har pågått under helgen efter att kvinnan försvann. Polisen har bland annat sökt med dykare, hundpatrull och drönare i området kring Wadköping. Foto: SVT

Äldre kvinna försvunnen – man häktad för människorov

Uppdaterad
Publicerad

Den man som är misstänkt för människorov i samband med att en kvinna i 95-årsåldern försvunnit häktades på måndagen. Samtidigt är kvinnan fortfarande försvunnen.

– Vi misstänker att hon blivit bortförd, att det inte är ett frivilligt försvinnande, säger åklagaren Therese Johansson.

Under helgen pågick ett stort sökpådrag efter den försvunna kvinnan. Det var under natten mellan torsdag och fredag som hon försvann från sin bostad på Öster i Örebro.

Är bekanta

Polisen meddelade under lördagen att uppgifter lett fram till att en man blivit misstänkt för inblandning i försvinnandet. Han anhölls, och åklagaren begärde också mannen häktad.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Häktningsförhandlingen hölls i Örebro tingsrätt på måndagseftermiddagen. Åklagaren Therese Johansson uppger att mannen blev häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov. Mannen nekar till brott.

Enligt åklagaren är den misstänkte och kvinnan bekanta med varandra.

Hänvisar till sekretess

Mannen var tidigare skäligen misstänkt för brott, men nu har misstankarna mot honom stärkts. Åklagaren vill inte kommentera varför.

– Nej, det är förundersökningssekretess och jag vill inte utveckla mer vad som ligger bakom, säger Therese Johansson.

Har det gjorts några fynd vid sökandet i helgen?

– Inte mer än rollatorn som man hittat tidigare.

På måndagseftermiddagen är kvinnan fortfarande inte återfunnen, enligt åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 97-årig kvinna i Örebro

Mer i ämnet