Man gripen i samband med vargjakt i Nora

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern har gripits i samband med vargjakten i Nora. Polisen fick på tisdagsmorgonen larm om att en man försök köra på en eller flera personer i samband med jakten. Det var Aftonbladet först med att berätta.

– Vi fick larmet strax före halv åtta. Jägare hade samlats inför vargjakten och plötsligt dök det upp en man med bil, som med avsikt backade in i en av bilarna, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson tilll SVT Nyheter Örebro.

Mannen ska också ha försökt köra på en eller flera personer på platsen. Enligt Mats Öhman var det i övrigt lugnt på platsen och ingen person kom till skada. Polisen har hållit förhör på platsen och fotograferat den påkörda bilen.

Licensjakten på varg 2023

– Han har nog kört på med hyfsad fart för det är klara skador på bilen.

Mannen hölls kvar på platsen och greps en timme senare av polis. Strax efter lunchtid på tisdagen anhölls mannen av åklagare. Han är misstänkt för skadegörelse och försök till grov misshandel.

– Jag har begärt en person anhållen misstänkt för försök till grov misshandel efter att han ska ha försökt köra på fyra personer med bil. Det finns ännu inga uppgifter om motiv, säger åklagare Rebecka Höög.

Hur ställer sig mannen till anklagelserna?

– Det är ingenting jag kan gå in på, eftersom mannen ännu inte är förhörd med försvarare.

Vad händer nu?

– Fortsatta förhör kommer hållas och det pågår dokumentation av händelseförloppet bland annat, säger Höög.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Licensjakten på varg 2023

Mer i ämnet