Foto: SVT

Man häktad för grovt narkotikabrott

Uppdaterad
Publicerad

En 42-årig man har häktats vid Örebro tingsrätt misstänkt för grovt narkotikabrott. En 27-åring man häktades för medhjälp, och ytterligare en 27-åring har begärts häktad misstänkt för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Det var i slutet av förra veckan som polisen grep de tre männen i Kopparberg. De två yngre männen anhölls misstänkta för medhjälp till grovt narkotikabrott, medan 42-åringen anhölls misstänkt för grovt narkotikabrott.

Enligt häktningsframställan ska brottet ha pågått under perioden 7 juni 2014 – 3 maj 2015.

Nekar till brott

Männens advokater är mycket förtegna om vad klienterna misstänks ha gjort.

– Min klient blev häktad för grovt narkotikabrott, men på grund av förundersökningssekretessen kan jag inte uttala mig, säger 42-åringens advokat B-O Ullsåker till SVT Nyheter Örebro.

De två häktades på sannolika skäl, men nekar till anklagelserna.

– Min klient nekar till brott och han förstår inte varför han har anhållits, säger 27-åringens advokat Göran Hjalmarsson.

Kända av polisen

Alla tre är sedan tidigare kända av polisen och dömda för brott. Bland de tidigare domarna finns bland annat rån, utpressning och flera narkotikabrott.

Det finns även kopplingar till gängkriminalitet då åtminstone en av männen tidigare har funnits på Rikskriminalpolisens lista över 100 gängkriminella som varit särskilt prioriterade att gripa.

Samtidigt finns en fjärde person som är misstänkt för inblandning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer