Foto: PrivatVisa alla (2)
Visa alla (2)

Man hittad död i Karlskoga – ytterligare en gripen

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats död i Karlskoga. Polisen har inlett en förundersökning om mord och en person har gripits som skäligen misstänkt.

– Mannen hittades i en bostad och är identifierad. Både han och den gripne är strax under 30 år, säger polisens vakthavande befäl Peter Persson till TT.

Persson går inte in på detaljer om vad som kan ha orsakat dödsfallet eller varför den gripne är misstänkt. Inte heller om männen har någon relation till varandra.

– Omständigheterna är oklara och därför inleder vi förundersökning om mord. Det kan mycket väl vara så att det finns en annan anledning till dödsfallet, säger han.

På söndagsmorgonen är den gripne mannen är fortsatt kvar hos polisen och väntar på att bli förhörd, även vittnen till händelsen ska förhöras..

– Utredningen är i väldigt känsligt läge just nu, vi behöver få svar på en del frågor. Vi hoppas kunna säga mer i eftermiddag, men det är bara en förhoppning, säger Stefan Wickberg, polisenspresstales person.

Han fortsätter:

– Den tekniska undersökningen är klar, och vi har säkrat det vi har hittat, så nu ska vi vänta på svar från NFC.

Vid halv fyra på söndagseftermiddagen bekräftar polisen att det är ännu en person frihetsberövad, skäligen misstänkt för det misstänkta mordet i Karlskoga.

Frågetecken kvarstår

Utredningen hade inledningsvis många oklarheter och frågetecken, vilket gjorde utredningsläget känsligt. Även om utredningen gått framåt behåller polisen locket på.

– En del frågetecken har klarats upp, men inte alla. Så det är mycket arbete kvar, säger Peter Persson, vakthavande befäl på polisen.

Bland annat väntas svar på obduktionen, som kan hjälpa till att klargöra huruvida det är mord eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer