Man hittad mördad i Påarp

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att en man i 40-årsåldern har mördats. Mannen hittades död i ett verkstadsområde i Påarp utanför Helsingborg under lördagen.

-Jag vill inte gå in i detalj, men omständigheterna är som så att mannen omöjligt själv kan ha placerat sig på platsen. Vi har hittat honom på ett icke normalt sätt, säger beredskapskommissarie Bertil Isberg Jönsson till Tvärsnytt.

Mannen som hittads död i Påarp är troligen en man som varit efterlyst som försvunnen enligt polisen. Enligt Isberg Jönsson har den döde mannen kopplingar till en utredning kring ett grovt brott i Mellansverige.

Mordförsök i Gyttorp

-Det handlar om ett mordförsök i Mellansverige. Jag kan just nu inte säga mer, men vi förmodar att den kroppen som vi har anträffat kan vara den mannen som varit efterlyst, säger Isberg Jönsson.

Den 22-årige mannen som i fredags häktades på sannolika skäl misstänkt för ett mordförsök i Gyttorp utanför Nora i tisdags, är skriven på en adress i Påarp. Enligt 22-åringens hyresvärd har en man i 40-årsåldern, som bodde granne med 22-åringen, anmälts försvunnen. De här uppgifterna är inte bekräftade av polisen.

Under dagen arbetar polisen med brottsplatsundersökning och de uppgifter de skaffat kring försvinnandet.

Vi ska försöka utreda hur offret tillbringat sitt sista dygn. Kroppen är inte identifierad till 100 procent, säger beredskapsskommissarie Bertil Isberg Jönsson, till Tvärsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Gyttorp

Mer i ämnet