Foto: Johan Nilsson /TT

Man hotades – försökte värja sig och blev knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

En man i 18-årsåldern blev på måndagskvällen attackerad av två okända män när han var på väg hem från en mataffär i Kumla. Männen ska ha hotat honom med kniv och han skadades när han försökte värja sig, uppger polisen.

Det var klockan 20.27 på måndagskvällen som polisen larmades om att en man attackerats med kniv i Kumla.

Mannen, som är i 18-årsåldern, var på väg hem från en mataffär när han blev attackerad av två för honom okända män vid Skolvägen. Gärningsmännen ska ha visat en kniv, varvid mannen försökt värja sig och blivit knivskuren i handen.

Greps inne i mataffär

Klockan 21.05 kunde polis gripa en misstänkt gärningsman inne på en mataffär i närheten. Senare påträffades den andre misstänkte gärningsmannen när han kom ut från en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten med skärskador på ena handen.

Mannen greps av polisen och vid efterföljande husrannsakan påträffades blodiga kläder som beslagtogs. Männen som greps är i 20-25-årsåldern.

– De två har anhållits under natten och misstänks för grov misshandel, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.