Mannen är en känd kriminell, som polisen vet om sedan länge. Foto: Kjell-Åke Larsson

Man knivskuren på uteservering i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern blev under natten knivskuren på en uteservering i Örebro. Enligt polisen har han koppling till ett kriminellt gäng och han har inte velat prata med polisen.

Strax innan midnatt blev mannen knivhuggen på en uteservering i Örebro. Han tog sig själv till sjukhus, men vägrade att prata med polisen.

– Han har inte velat prata med oss. Hans skador bedöms inte som allvarliga, säger polisens vakthavande befäl Kenneth Johannesson.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen koppling till strippklubben som sprängdes natten mot onsdagen i Örebro. Men någon sådan koppling kan polisen inte se.

– Nej, jag ser inget samband i nuläget, säger Kenneth Johannesson.

Har mannen koppling till ett kriminellt gäng?

– Ja, fast så vitt vi vet är han inte högaktiv.

Polisen har pratat med folk som varit på serveringen när brottet ska ha begåtts, men ingen av dem säger sig ha sett något, mer än att det varit ”tjafsigt”.

– Vi har varken brottsplats eller några spår att gå på. Vi har letat efter kniven med hund, men inte hittat något och det har inte lämnats några blodspår heller, säger Kenneth Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.