Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar åklagaren Petra Götell om målet, där flera inblandade tidigare har dömts. Foto: Polisens förundersökning

Man misstänks ha haft över 100 kilo amfetamin

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalas misstänkt för att tagit emot amfetamin som smugglats till Sverige. Mannen misstänks ha haft i uppgift att transportera narkotikan för vidare försäljning.

I april 2021 beslagtog polisen 82,3 kilo amfetamin på en adress i centrala Örebro. Mannen misstänks dock ha hanterat 113,5 kilo amfetamin.

Enligt stämningsansökan tros mannen ha varit en av de personer som haft till uppgift att transportera vidare narkotikan när den kommit till Sverige. Åklagaren menar att den misstänkte mannen haft en central roll i såväl att förvara som transportera narkotikan.

I bevisning har åklagaren med uppgifter från den internationella polisinsatsen Trojan Shield. I samband med insatsen hade polis själva konstruerat en meddelandeapp som sedan spreds bland kriminella. Följden var att polisen kunde avlyssna de kriminellas krypterade kommunikation.

Mannen i 40-årsåldern misstänks nu för synnerligen grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.