Vid en husransakan hittade polisen en lucka i en vägg som ledde till ett rum med utrustning och material för odling. Foto: Polisens förundesökning

Man misstänks planerat cannabisodling – ”Skulle odla chili”

Uppdaterad
Publicerad

En man, som vid tidspunkten bodde i Lindesberg kommun, åtalas för narkotikabrott efter polisen hittat utrustning och fröer som väckt misstankar om att mannen planerat att starta en cannabisodling.

Vid ett annat polisärende fick polisen information om att det fanns narkotika på en adress i norra delarna av Lindesbergs kommun. Väl på plats hittade även polisen utrustning i form av fläktar, jord och fröer bakom en vägg.

Förnekar att han ville odla cannabis

Mannen som är misstänkt menar att han hade som plan att plantera och odla chilifrukter men att andra i hushållet försökt övertala honom till att odla cannabis. Han menar även att om han skulle börja odla cannabis hade han sökt om tillstånd från Läkemedelsverket först men att han inte hann göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.