Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Majblommeföreningen: ”Man kan tycka att det är en mänsklig rättighet att ha skor att gå i”

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Majblomman i Frövi/Fellingsbro har tvingats till hårda prioriteringar när bidrag ska delas ut till barnfamiljer. Ansökningarna handlar inte mest om bidrag till att delta i aktiviteter utan om basala saker som kläder.

2020 ställdes majblommeförsäljningen in i hela Sverige på grund av coronakrisen. Istället såldes digitala blommor. Men pengarna har börjat sina och från och med idag, söndag, ordnar föreningen i Frövi/Fellingsbro en lokal insamling för att få in mer pengar.

I klippet berättar Anna-Marie Naulén Lundin, som är ordförande i föreningen Majblomman Frövi/Fellingsbro, om vad familjer mest behöver hjälp med just nu.

Om Majblomman:

Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. De delar ut ekonomiskt stöd, påverkar beslut och finansierar forskning.

Barn som lever i familjer där pengarna inte räcker till kan ansöka om ekonomiskt stöd till och med det år då barnet fyller 18 år.

Källa: www.majblomman.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.