Totalt fanns 15 föreningar på plats för att visa upp sin verksamhet. Foto: Monika Bruhn/SVT

Många ville testa idrotter på Parasportens dag

Publicerad

På lördagen anordnas parasportens dag i Eyrahallen och på andra platser runt om i Örebro. Flera föreningar fanns på plats för att visa upp sin idrottsverksamhet och många besökare tog sig till hallen för att prova på olika sporter.

Syftet med dagen var att visa att det finns möjligheter för alla att ta del av idrott i olika former. Ett 15-tal idrottsföreningar från länet fanns på plats för att ge information och erbjuda prova på-aktiviteter.

– Ibland kan det vara svårt om man har en funktionsnedsättning att hitta sin idrott. Men det finns föreningar, det är det vi vill visa med dagen. Alla kan vara med och idrotta, säger Lennart Jansson, idrottkonsulent på Örebro läns parasportsförbund.

Det var förbundet tillsammans med Örebro läns idrottsförbund, SISU Idrottsutbildarna i Örebro län, samt föreningar från länet som stod bakom dagen.

Kan bli repris

En av besökarna var Liam Holte, som vanligtvis spelar pingis i bordtennisklubben Safir. Men idag passade han på att testa en annan sport.

– Tennis, det var roligt med lite svårt.

Liam Holte var en av besökarna som provade på nya idrotter. Foto: Monika Bruhn/SVT

Det är första gången som parasportens dag anordnas i Örebro, men med tanke på det stora intresset på lördagen funderar man på att göra om det.

– Jag tycker det är fantastiskt kul att se den här rörelsen. Det är ingen föranmälan till aktiviteten, vi visste hur många föreningar, men inte hur många besökare som skulle komma, säger Lennart Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.