Erik Skagerlund, exploateringschef Örebro kommun, säger att det nya verksamhetsområdet norra Marieberg behöver en ny trafikplats. Foto: Martin Wik /SVT

Marieberg byggs ut – öppnar för mer handel och företag

Uppdaterad
Publicerad

Mer handel, fler företag och säkrare trafik – det är några av huvuddragen i den nya trafikplatsen och verksamhetsområdet som ska byggas norr om nuvarande Marieberg.

– Vi hoppas på att intresset är stort, säger Erik Skagerlund, exploateringschef på Örebro kommun.

Strax norr om nuvarande Marieberg kommer ett nytt 12 hektar stort, så kallat verksamhetsområde byggas. Det nya området kommer rymma både vanliga affärer men också företag som inte riktar sig direkt till konsumenter.

Säkrare väg är målet

För att underlätta för det nya verksamhetsområdet, samt avlasta nuvarande avfart, kommer en ny trafikplats byggas i området. En ny på- och avfart från E20, cirkulationsplats och vägar som knyter an med Mosåsvägen bakom det nuvarande handelsområdet.

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

– Vi hoppas att det både blir säkrare och lättare att ta sig fram här då, säger Erik Skagerlund samtidigt som han svepandes med handen pekar ut den nya trafikplatsen i det område som i dagsläget bara är skog.

Kommunen hoppas få tomter sålda

Trafikverket kommer bekosta den nya trafikplatsen, medan Örebro kommun står för de kommunala gatorna och infrastrukturen för det nya området.

– Kommunen kommer inte sälja tomterna i området förrän de är byggklara, därför vill vi bygga ut gatorna och infrastrukturen innan vi säljer. Vi tror och vi har goda förhoppningar om att få alla tomter sålda, säger Erik Skagerlund.

I klippet: Erik Skagerlund berättar när det hela kan stå klart och hur den nya trafikplatsen kommer att förändra området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olycksdrabbade vägar i Örebro län

Mer i ämnet