Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Marita Ghylfe är kritisk mot Öbo:s nya coronaregler för visningar. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Marita är kritisk mot Öbo:s nya visningsregler

Publicerad

På grund av coronapandemin har Öbo valt att pausa alla lägenhetsvisningar. Något som fått Marita Ghylfe som stått i bostadskön i många år att reagera.

– Jag tänker inte flytta in i en lägenhet som jag inte har sett. Absolut inte, säger hon.

Marita Ghylfe bor med sin dotter och hennes familj i ett hus i Rinkaby utanför Glanshammar. Marita vill flytta till stan, och letar lägenhet i centrala Örebro.

Men när hon upptäckte att det kommunala bostadsbolaget Öbo satt stopp för lägenhetsvisningar på grund av den omfattande smittspridningen, tyckte hon att reglerna var märkliga.

– Det är väldigt dragit till sin spets med coronasäkerheten. En lägenhet är inte mindre än två meter, nog kan man hålla det avståndet, säger Marita Ghylfe.

Kan få bilder på lägenheten

Enligt Per Åberg som är chef för Öbo Bostad är beslutet fattat utifrån Folkhälsomyndighetens och Regionens restriktioner och rekommendationer.

Han säger att de som fått ett erbjudande om en lägenhet kan få bilder på den, om den nuvarande hyresgästen godkänner det.

– Jag tror att i den här situationen som är nu får många acceptera rätt stora inskränkningar i vad man kan göra och vad man inte kan göra, säger Per Åberg.

Starta klippet för att höra mer om Marita Ghylfes kritik och Öbos:s resonemang.

Öbo:s nya visningsregler

Visa

Restriktionerna infördes den 3 november, samma dag som Örebro län fick lokala allmänna råd. De nya reglerna gäller i ett första skede fram till den 8 januari nästa år.

Inga lägenhetsvisningar genomförs under den tiden. Istället hänvisas potentiella hyresgäster till faktablad om bostäderna, där planritningen finns med.

Källa: obo.se och Per Åberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet