Foto: SVT

Martin hyllas – då tog biljetterna slut

Uppdaterad
Publicerad

Det blev rusning efter biljetter till Martin Almgrens första konsert i Lindesberg efter vinsten i Idol. Att de var gratis gjorde inte saken sämre.

Det tog trettio minuter för gratisbiljetterna till hyllningsfesten för Idolvinnaren att ta slut. På utlämningsställena på Turistbyrån, Biblioteket och Sparbankskontoren i Frövi, Fellingsbro, Storå och Lindesberg ringlade köerna långa.

– Det har varit hårt tryck hela morgonen, säger Jeanette Andersson som är näringslivsutvecklare på Lindesbergs kommun.

Martin Almgren – Idolvinnare 2015

Planerna växte snabbt

Det är inte bara Martin Almgren som haft en hektisk tid i samband med tävlingen i Idol. På Lindesbergs kommun Jeanette Andersson och flera andra kollegor jobbat för att förbereda fredagens konsert och hyllningsfest.

– Vi började tidigt med att planera för Martins hemkomst och Martin själv uttryckte då att han ville att så många som möjligt av Lindesbergarna skulle få möjlighet att vara med. Men från att ha planerat för jubel på torget växte planerna snabbt.

Martins vinst innebär att han och de båda andra finalisterna ger sig ut på turné i landet.

– Vi blev kontaktade av produktionsbolaget bakom Idol som förklarade att det gäller andra förutsättningar för artisterna som blir kvar längst i tävlingen. Så nu fyller vi samtliga 2500 platser på Lindesbergs Arena.

”Oerhört bra ambassadör”

Det är ännu inte klart var kalaset kommer att kosta Lindesbergs kommun. Men planen har hela tiden varit att uppfylla Martins önskan om att göra evenemanget gratis.

– Han är en oerhört bra ambassadör för Lindesberg och har stort stöd på orten. För oss var det självklart att så många som möjligt får se honom utan att det ska handla om man har råd eller inte.

Men det är inte bara glada miner i Lindesberg. Besvikelsen är också bland dem som blivit utan biljetter vilket Jeanette Andersson beklagar.

– Det är tråkigt men vi har ingen möjlighet att lägga in fler konserter eftersom det hela är en turné som ska vidare, säger hon. Däremot är hon övertygad om att det kommer att bli fler tillfällen att se Idolvinnaren på hemmaplan.

– Det tror jag absolut – jag tror inte att han försvinner härifrån. Med tanke på läget och förbindelserna så borde det gå utmärkt att vara stor artist men ändå bo kvar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Martin Almgren – Idolvinnare 2015

Mer i ämnet