Foto: Thomas Wedin/SVT

Stor polisrazzia på E18

Uppdaterad
Publicerad

En massiv polisinsats ägde under torsdagseftermiddagen rum på E18 i höjd med Adolfsberg i Örebro. Polisen stoppade då ett tiotal bilar med kopplingar till kriminella gäng.

Flera polisbilar, piketer och civilbilar deltog under eftermiddagen i den massiva insats som ägde rum på E18 i höjd med Adolfsberg i Örebro. Insatsen startade vid 14-tiden. Polisen, som hade lagt ut spikmattor och var tungt beväpnade, stoppade då ett tiotal bilar.

– Anledningen är att det har kommit ett antal bilar med kriminella personer från Värmlandshållet, och vi misstänker att de var på väg till Örebro för att börja bråka med andra kriminella personer, säger Mats Nylén, presstalesman på polisen i Örebro.

Gängkriget i Örebro

Vad var det som utlöste insatsen?

– Jag vill inte närmare gå in på vad det handlar om. Men det handlar om att vi fått tillgång till information på olika sätt som föranlett oss att dra igång den här trafikkontrollen, säger Nylén.

Insatsen vid Berglunda industriområde, där bilar och personer kontrollerades, avbröts vid 15:30-tiden. Polisen kommer att punktmarkera gängen för att undvika att bråk uppstår vid ett senare tillfälle.

Ingen person greps vid kontrollen. Dock påträffades tillhygge i ett fordon, och en person misstänks för förberedelse till grov misshandel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkriget i Örebro

Mer i ämnet