Foto: TT

Medvetslös man hittad på gatan i Örebro – en person misstänks för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En medvetslös man hittades i centrala Örebro under natten mot söndag. Polis som kom till platsen inledde hjärt-lungräddning och han vårdas med livshotande skador på sjukhus. En person greps strax efteråt, anhölls under morgonen av åklagare, men anhållandet hävdes senare under söndagen.

Larmet inkom till polisen klockan 02:23 natten mot söndag om att en skadad man i 25-årsåldern låg på Änggatan i centrala Örebro.

– Han har påträffats på platsen med en huvudskada och var ej kontaktbar. Patrullen inledde hjärt-lungräddning och han fördes med ambulans till sjukhus, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen region Bergslagen.

Kraftigt påverkad

En man i 27-årsåldern, som fanns på platsen vid tillfället greps av polisen, misstänkt för misshandel och anhölls under morgonen. I samband med gripandet var mannen kraftigt påverkad.

– Han alltför påverkad för att kunna höras. I dagsläget är det oklart vad som har hänt och det kan röra sig om en olycka. Det finns flera vittnen som befann sig på platsen, men som inte sett själva händelsen, säger Wickberg.

Släpptes, men är fortsatt misstänkt

Den anhållne mannen släpptes senare på fri fot.

– Anhållandet hävdes vid 11.30 av jouråklagare. Men misstanken om misshandel kvarstår, säger Karl Jigland, pressinformatör vid Åklagarmyndigheten.

Enligt en kommuniké från Universitetssjukhuset i Örebro som kom under morgonen ska den skadade mannen vårdas med livshotande skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.