Advokat Ingvar Backman företräder den man som misstänks för mordet på den 45-åriga kvinnan. Foto: Claudio Bersciani / TT

Misstänkt för mord på kvinna nekar till alla anklagelser

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sitter anhållen misstänkt för mordet på den 45-åriga kvinna som hittades död i ett bostadsområde i Örebro nekar till alla anklagelser, det säger hans advokat Ingvar Backman till SVT Örebro.

Under onsdagen har nya förhör hållits med den man som anhölls under tisdagen misstänkt för att ligga bakom mordet på den 45-åriga kvinnan.

– Han har blivit tillfrågad om hur han ställer sig till brottet, säger försvarsadvokat Invgar Backman. Han förnekar all inblandning i hennes försvinnande och hennes död.

Hjärstamordet

Kan han säga någonting om vad som hände den kvällen?

– Det uttalar jag mig inte om eftersom det råder förundersökningssekretess. Nu avvaktar vi om åklagaren kommer att begära honom häktad. Det måste ske senast fredag.

Mannen som är i 40-årsåldern anhölls redan samma dag som kvinnan anmäldes som försvunnen men släpptes efter förhör. Efter att han släpptes åkte han till USA men nekades inträde i landet eftersom han figurerade i en pågående utredning.

Mannens bil är sedan tidigare tagen i beslag, något som SVT Örebro var först med att berätta.

Mannen har även varit misstänkt för misshandel mot kvinnan i en tidigare utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet