Foto: TT

Misstänkt koppartjuv gripen efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt fick en polispatrull syn på en misstänkt bil med släpkärra. Ekipaget vägrade stanna och en biljakt inleddes. När polisen väl fick stopp på de misstänkta upptäckte de att släpet var fullt med koppar.

Jakten ägde rum på Gäddestavägen i närheten av Karlslundsskogen i Örebro. Bilen med släp vägrade stanna, men efter att fler polisbilar anslutit lyckades man få stopp på de misstänkta.

Polisen lyckades gripa en person men i bilen satt två andra personer, dessa sprang från platsen och ut i Karlslundsskogen. Polisen sökte efter männen med hjälp av drönare, men detta hjälpte inte och efter ett tag avslutades sökandet.

– De är nog blöta och leriga vid det här laget, säger polisens presstalesperson, Kenneth Johannesson.

Släpkärran innehöll koppar som polisen misstänker har stulits. Bilen som de misstänkta körde är anmäld stulen i Östergötland och släpet i Örebro.

Ännu vet inte polisen var kopparn har stulits, då ingen ännu har anmält att de blivit av med koppar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.