Poliser utanför bostaden på Öster. Foto: Nick Strömgren/SVT

Man hittad avliden i bostad på Öster

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern hittades död i en lägenhet på öster i Örebro på tisdagen. På kvällen samma dag greps och anhölls en man misstänkt för mord.

Polisen larmades om en avliden person i en bostad strax före klockan 11 på tisdagen, något Nerikes Allehanda var först att berätta om. Enligt Christina Hallin har mannen avlidit någon gång under det senaste dygnet och polisen inledde en förundersökning om mord.

– Det finns detaljer vid bostaden som gör att vi misstänker brott. Vi har inlett en förundersökning om misstänkt mord, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning och förhör

Lägenheten spärrades av och polisens kriminaltekniker var på plats kort efter att den avlidna mannen hittats. Enligt SVTs reporter så var det lugnt på platsen vid lunchtid på tisdagen.

– Vi förhör just nu grannar och andra som kan tillföra viktig information, säger Christina Hallin.

En person anhållen

Klockan 18.37 på tisdagskvällen grep polisen en person misstänkt för mord. Personen anhölls senare efter beslut från åklagare. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.