I februari blev en man i 25-års åldern gripen misstänkt för att ha mördat en kvinna i Baronbackarna. Foto: SVT

Man misstänkt för mord i Baronbackarna vill genomgå psykutredning

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som är misstänkt för mord och mordförsök sedan februari ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, vilket P4 Örebro var först med att berätta.

Enligt åklagare Anders Persson har den misstänkta mannen själv begärt att få genomgå undersökningen vilket han menar inte är vanligt förekommande.

– Normalt görs en större utredning efter huvudförhandlingarna som hålls i tingsrätten men nu ville han själv genomgå en utredning innan förhandlingarna vilket jag inte hade någon invändning mot, berättar Anders Persson för SVT Örebro.

Mindre utredning gjord

Rättsmedicinsverket har redan gjort bedömningen att det finns en risk att mannen led av en psykisk störning vid tillfället, vilket de menar ger belägg för att göra en större utredning. Om den utredningen visar på att han led av en psykisk störning kan det resultera i att han döms till rättspsykiatrisk vård istället för fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.