En anhållen misstänkt för mord på kvinna i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 50-årsåldern som skadades med ett tillhygge under lördagskvällen i Örebro har avlidit av sina skador. På söndagseftermiddagen meddelade polisen att en person är gripen och anhållen misstänkt för mord.

– Gripandet gick lugnt tillväga och skedde i Örebro län, säger Sofia Jiglind, presstalesperson vid polisen.

Vid lunchtid under söndagen kunde polisen, efter ett intensivt utredningsarbete, gripa en person misstänkt för mord och mordförsök. I nuläget lämnar polisen inte några ytterligare uppgifter.

– Vi behöver hålla flera förhör med den misstänkte, den skadade kvinnan och vittnen och vill inte påverka något genom att gå ut med detaljer, säger Sofia Jiglind.

Utöver kvinnan i 50-årsåldern som dog till följd av skadorna vårdas en annan kvinna, i 25-årsåldern, med svåra skador på sjukhus. Hon har kunnat förhöras av polis. Det är oklart vad de två offren har för relation.

Grannar larmade

Polisen larmades till lägenheten i Örebro vid 19.30-tiden på lördagen efter att grannar sett och hört något som pågick i lägenheten. Skadorna misstänks ha orsakats med någon slags tillhygge.

Polisen larmades samma minut till en adress ett par kilometer från lägenheten, där en person utsatts för ett grovt rån och kraftigt våld. Polisen misstänker ingen koppling mellan händelserna. Inte heller i det fallet fanns någon misstänkt gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.