Polisens tekniker gör undersökningar i den kidnappade mannens lägenhet. Foto: SVT

Misstänkta för kidnappning av örebroare begärs häktade

Uppdaterad
Publicerad

De fyra personer som är häktade i Tyskland misstänkta för kidnappningen av en örebroare tidigare i år begärs nu häktade vid Örebro tingsrätt.

– Brottet påbörjades här och de är samtliga medborgare eller skrivna i Sverige, säger Håkan Larsson, åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Om Örebro tingsrätt beslutar om häktning kommer Håkan Larsson utfärda en europeisk arresteringsorder och begära dem utlämnade från Tyskland till Sverige.

– Jag bedömer att bevisläget är gott och nu jobbar vi på att försöka få hit dem, säger han.

De fyra begärs häktade misstänkta för människorov, försök till grov utpressning och grov utpressning. Den yngsta är i 20-årsåldern övriga mellan 25 och 32 år.

Sedan tidigare är en man och en kvinna i 30 års-åldern häktade i Sverige misstänkta för medhjälp till människorov, båda är hemmahörande i Göteborg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter Christoffer Wendick berättar om kidnappningen som slutade i Berlin. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.