En så kallad liten sinnesundersökning av mannen har genomförts. Foto: SVT

Misstänkte mördaren har ingen psykisk störning – kan dömas till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Sinnesundersökningen av mannen som sitter häktad för mord på en 45-årig kvinna i Örebro är nu gjord. Enligt läkarintyget hade mannen ingen psykisk störning vid tiden för det misstänkta mordet.

Enligt ett läkarintyg hade den misstänkte mannen ingen allvarlig psykisk störning vid tidpunkten för gärningen. Läkaren konstaterar även att mannen inte hade någon allvarlig psykisk störning vid tillfället som han undersöktes.

Det betyder att läkaren menar att det inte finns några hinder för att mannen döms till fängelse, om tingsrätten anser att han är skyldig.

Hjärstamordet

Mannen sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord sedan den 30 augusti, sedan dess har han omhäktats flera gånger.

I samband med att mannen anhölls i augusti så begärde åklagaren även att en kvinna skulle häktas. Hon är just nu på fri fot, men fortfarande misstänkt i utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet