Mannen hittades död i lägenheten den 13 mars i år. Foto: Peter Comstedt/SVT

Morddömd överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-årige man som av både tingsrätten och hovrätten dömdes till livstids fängelse för mordet på en 43-årig man i Ställdalen har nu överklagat domen till Högsta domstolen, HD.

Enligt överklagan vill mannens försvarare att HD ogillar åtalet för mord och befriar mannen från skyldighet att betala skadestånd. I minsta fall vill de att straffet lindras.

Som anledning ger man att det enligt Göta hovrätt inte finns några objektiva fynd som binder mannen till brottsplatsen, utan endast bevisning i form av sms-konversationer.

Mordet i Ställdalen

Mannen dömdes både av tingsrätten och hovrätten till livstids fängelse.

Ytterligare en person dömdes

Mordet i Ställdalen ägde rum i mars i fjol då en man hittades död i en lägenhet. En kvinna i 30-årsåldern befann sig i lägenheten då polisen anlände till platsen och hon greps samma kväll. Hon dömdes i hovrätten till 16 års fängelse efter att först ha friats av tingsrätten.

Mannen är sedan tidigare dömd för ett annat mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Ställdalen

Mer i ämnet