Polisen markerar bevis efter dubbelmorden sommaren 2018. Foto: SVT

Polisen om släppt mordmisstänkt: ”Finns alltid en risk att tredje person drabbas”

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som står åtalade för morden i Vivalla förra sommaren släpptes under fredagen från häktet. Men polisen ser ingen konkret risk för allmänheten till följd av det.

– Men det är ett viktigt budskap att vår medvetenhet och proaktivitet är hög, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Den nu frisläppte mannen, som är i 20-årsåldern, har suttit häktad sedan i somras och är misstänkt för ett av de två morden i Vivalla den 3 juli förra året, men har hela tiden nekat till brott.

Enligt åtalet ska mannen den aktuella kvällen ha åkt till Vivalla på en moped tillsammans med en annan man. Det för att skjuta en person i ett rivaliserande gäng, vilket de haft en långvarig konflikt med.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Trots konflikten mellan de två gängen finns det ingen anledning för allmänheten att känna någon oro över att mannen nu försatts på fri fot.

– Vi är väl medvetna om rivaliteten, men den är inom slutna kretsar, säger Tommy Lindh.

– Sen finns det alltid en risk att tredje person drabbas när det är våldsmän ute i samhället, men någon konkret risk har vi inte sett.

Hur polisen gör för att arbeta proaktivt i det här fallet vill inte Tommy Lindh kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet