De tre män som överklagade sina domar för morden i Vivalla får inte gehör i HD. Foto: SVT / TT, Bertil Ericson

Vivalladomarna står fast – HD tar inte upp ärendet

Uppdaterad
Publicerad

Domarna för de män som dömdes efter morden i Vivalla sommaren 2018 står fast. Högsta domstolen meddelar att de inte kommer att ta upp ärendet.

Hovrättens dom kom i början av september och den fastställde då tingsrättens dom. Den innebar att två män dömdes för mord, ytterligare två personer dömdes för synnerligen grov misshandel och en av dem även för vållande till annans död för dödsmisshandeln.

En femte man som stått åtalad för dödsskjutningen friades från misstankar, något både åklagare och anhöriga till den man som sköts till döds överklagade till hovrätten. Men även hovrätten kom fram till slutsatsen att det inte är bevisat att mannen gjort sig skyldig till skjutningen, och fastställde tingsrättens dom.

Tre av männen överklagade domarna, de två som dömdes för mord till långa fängelsestraff, samt en av de män som dömdes för synnerligen grov misshandel. I och med Högsta domstolens beslut att inte ta upp ärendet gäller alltså de domar som gavs i tingsrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet