Foto: SVT

Tre dömda för mord i Vivalla överklagar till Högsta domstolen

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som dömdes till längst fängelsestraff efter dödsmisshandeln av en man i 20-årsåldern i Vivalla sommaren 2018 överklagar sina domar till Högsta domstolen. I sin överklagan nekar de inblandning i dödsmisshandeln och att de ens varit på platsen.

I både tingsrätt  och hovrätt dömdes de tre männen till fängelsestraff för sin inblandning i den grova misshandel av en man som kommit till Vivalla på moped kvällen den 3 juli.

Vid misshandeln deltog flera personer. Av de tre som nu överklagar sina domar till Högsta domstolen dömdes två för mord, till 15 år och tio månader respektive 10 år och tre månader. De menar i sina överklaganden att det inte är bevisat att de gjort det som de dömts för, eller ens varit på platsen.

Den tredje mannen dömdes till fem år och tio månaders fängelse för synnerligen grov misshandel. Han utlämnades från ett annat land han rest till efter händelserna i Vivalla. I sin överklagan menar han att han endast utlämnats för mord, men prövats och dömts för andra brott i tingsrätten och hovrätten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet