Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hans-Ove Norén äger passagerarbåten M/F Liden. Foto: Anders Nord/SVT

Besviken ägare säljer M/F Liden – turerna till Ässundet begränsas

Publicerad

Svår framkomlighet i Svartån och Hjälmaren, samt nya direktiv för broöppningen av Skebäcksbron till sommaren. Nu säljs passagerarbåten M/F Liden till följd av problemen.

– Vi har ju kommit till den stunden nu att Hjälmaren hart svårt att hålla vattennivån, och det påverkar våra turer, säger båtägaren Hans-Ove Norén. Han är besviken på situationen.

Fartyget kör under sommaren flera turer till Ässundet och Sjökrogen. Men till sommaren blir det ett begränsat antal turer när Skebäcksbron öppnar igen.

Flera faktorer spelar in

Enligt Ullis Sandberg (S), ordförande i Programnämnd samhällsbyggnad, är det flera intressen som måste tas i beaktning, men eftersom bron är en så viktig trafikled i Örebro går det inte att ha broöppning under rusningstrafik.

Problemet med muddringen vill de dock lösa så snart som möjligt.

– Muddringen har vi pratat om i många, många år, men det är både kostsamt och det måste göras rätt. Och det är inte vi som slutligen fattar beslut om om ifall vi får göra det. Nu pågår ändå arbetet med att ta fram underlag och en tillståndsansökan, säger Ullis Sandberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Muddring av Hjälmaren

Mer i ämnet