Lars Edling och Josefin Gerdevåg som båda sitter i styrelsen för Läkarföreningen i Örebro län är kritiska till att missförhållandena på USÖ:s akutmottagning inte rättats till. Foto: SVT

Nattakuten i Lindesberg skärs ner trots kris på USÖ:s akut

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag, måndag, finns inte längre någon nattjour för kirurgi och ortopedi  vid Lindesbergs lasarett. Patienterna ska istället köras till akuten på USÖ, men där har man stora problem med personalbrist och dålig arbetsmiljö.

Nedskärningarna på nattakuten vid Lindesbergs lasarett har upprört många i norra delen av länet. Men ledningen för regionstyrelsen har vägrat ändra beslutet, trots hårda påtryckningar från deras egna partikamrater i de berörda kommunerna Lindesberg, Nora och Ljusnarsberg.

Kräver åtgärder

De nya lokalerna för akutmottagningen på USÖ inte har förbättrat situationen. Meningen var att man skulle kunna ta emot fler patienter, men Läkarföreningen anser att lokalerna är bullriga och delvis för trånga. Dessutom kräver man åtgärder mot den personalbrist som akuten på USÖ haft i flera år.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Hör Läkarföreningens kritik mot sjukhusledningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Mer i ämnet