Lindesbergs lasarett Foto: Johannes Weckström/SVT

Klart: Nattakuten i Lindesberg förstärks i början av nästa år

Publicerad

Från och med mitten av januari nästa år kommer patienter som söker till nattakuten vid Lindesbergs lasarett få en första bedömning gjord av enklare kirurgiska och ortopediska besvär. På plats kommer det finnas två läkare, varav en legitimerad.

I somras fick hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län ta del av en uppföljning kring förändringar av jourlinjer som genomförts vid lasarettet i Lindesberg. Sedan dess har ett arbete pågått för att förbättra verksamheten för invånarna och på torsdagen togs beslut om förändringar.

– Vi arbetar hela tiden för att förbättra tillgängligheten till hälso- och sjukvården i länet. Vår ambition är att finnas så nära länets invånare som möjligt och i dag har vi i linje med den ambitionen fattat beslut om att förstärka akutsjukvården på Lindesbergs lasarett, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Legitimerad läkare nattetid

Från mitten av januari 2022 är ambitionen att det skall finnas två läkare på plats nattetid, varav en av dem är legitimerad. Patienter som söker för enklare kirurgiska eller ortopediska besvär kommer att få en första bedömning på plats.

Parallellt pågår arbetet med att utöka antalet vårdplatser från dagens tre till åtta inom avdelning medicin och geriatrik. Här är förhoppningen att de skall vara öppnade i mitten av mars 2022. Avsikten är även att införa ett mobilt arbetssätt inom området nära vård i tätt samarbete med primärvården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Lindesberg lasarett

Mer i ämnet