Natthärberget Hela människan stänger på obestämd tid. Bilden är har inget med någon gäst på boendet att göra. Foto: TT/SVT

Natthärbärget Hela människan i Karlskoga stänger

Uppdaterad
Publicerad

Från och med torsdag den 4 november kommer hemlösa som vanligtvis sökt sig till hemmet Hela människan få hitta en annan sovplats. Hela människan stänger natthärbärget helt sonika på obestämd tid, det rapporterar Karlskoga tidning kuriren.

Enligt tidningen ska stängningen handla om en dispyt som skett på RIA-gården. Hela människan har tidigare varit ett andrum, där hemlösa kunnat hitta en sovplats, men sedan torsdagen blir det inte så längre.

Till en början ska det ha handlat om missnöje från en person som övernattat, men dagen därpå ska det ha mynnat ut i en hotfull situation vilket ledde till att man stängde stället.

Drabbar alla

Härbärget är en egen verksamhet i kommunen, vilken socialförvaltningen har avtal med. Därför kan nu socialförvaltningen behöva hjälpa de cirka femton personer som drabbas och hitta sovplats till dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.