Foto: Johan Pisoni.

Naturguider besköts vid rån – stort polispådrag

Uppdaterad
Publicerad

I morse inkom larm om ett rån på Bergslagsgården i Sävsjön. Två naturguider hade rånats på fiskeutrustning och i samband med det blivit beskjutna.

Det var vid halv åtta i morse som polisen fick larm om att två naturguider på Bergslagsgården i Sävsjön blivit rånade på fiskeutrustning. Då de försökte återta fiskeutrustningen ska de ha blivit beskjutna med vad polisen tror är ett hagelgevär från en vit Volvo 855.

– Nu har vi en hel del utredningsarbete framför oss, men om någon sett något som kan vara till hjälp så ber vi dem höra av sig till 11414, säger Stefan Dangardt, presstalesman på polisen.

Foto: Johan Pisoni

Stort polispådrag

Polisen har under förmiddagen haft ett stort sökpådrag igång med 5-6 patruller och befinner sig fortfarande i området. Även en helikopter finns på stand by för att delta i sökarbetet om det skulle behövas.

De misstänker att det rör sig om två eller tre gärningsmän, men ännu är ingen gripen.

”Hänsynslöst beteende”

Ingen av personerna skadades fysiskt vid rånet, men flera som polisen varit i kontakt med är chockade.

– Det är väldigt mycket våld för att komma över den här typen av utrustning. Det är ett hänsynslöst beteende, säger Stefan Dangardt.

Foto: Johan Pisoni

Ingen gripen

Vid 14-tiden har polisen fortfarande ingen gripen för händelsen och helikoptern har ännu inte kallats in.

– Vi har ingen gripen ännu. Spaningarna fortgår, men mer inre än yttre. Vi jobbar på helt enkelt, säger Stefan Dangardt, vid polisen.

Polisen är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha gjort iaktagelser i samband med händelsen.

– Jag har inte någon exakt uppgift hur många som kan ha sett händelsen eller hur många vi har hört. Men vi är fortfarande angelägna av att folk hör av sig, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.