Nästan alla platser upptagna av husbilar vid kommunens ställplats. Foto: Johannes Weckström /SVT

Natursköna ställplatserna lockar – nu kan de bli fler

Uppdaterad
Publicerad

Husbilsägarna älskar dem medan campingverksamheter varit kritiska. Karlskoga kommuns ställplatser har i vilket fall som helst varit omåttligt populära i sommar.

Intresset för att ställa upp sin husbil eller husvagn på någon av Karlskoga kommuns ställplatser har varit stor i sommar. Så stor att det till och med varit kö vissa dagar.

”Kanske redan nästa år”

Nu har kommunen fått in önskemål om fler platser.

– Vi ser över det hela och har planer på att utöka med andra platser, kanske redan nästa år, säger Kalle Selander som är näringslivschef i kommunen.

Framförallt finns önskemål om fler idylliska platser.

– Vi har många natursköna områden men vi tittar också på platser närmare Karlskoga.

Kritik från campingägare

Men alla uppskattar inte kommunens initiativ. Privata campingägare har tidigare varit kritiska mot de billiga platserna som de menar konkurrerar ut deras verksamhet.

Men Kalle Selander håller inte med.

– Idag har vi ingen centralt belägen camping på orten som kan drabbas. Vi har också gått ut och frågat om någon vill driva verksamheten på ställplatserna men då har intresset varit ljumt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer