Pauli Lampela visste att biblioteket skulle vara stängt. Foto: Leonora Toplica/SVT

Stängt bibliotek i Nora skapar förvirring

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsförmiddagen försökte flera personer ta sig in i biblioteket i Nora men det gick inte, då biblioteket hade stängt ned på grund av de lokala allmänna råden. Beskedet kom som en chock för Noraborna.

– Vi har fått reaktioner över telefon där man har varit irriterad över att man inte kommit in, säger Christina Hellström, bibliotekschef i Nora kommun.

SVT pratade med flera personer som försökte öppna dörren till biblioteket. Pauli Lampela hade tänkt bläddra i tidningen.

– Det gick ju inte alls, säger han.

Coronaviruset i Örebro län

Hur ska du göra nu?

– Det vet jag inte, jag brukar köpa tidningen på lördagar, säger Pauli Lampela.

I klippet ovan kan du höra fler röster från Nora och bibliotekschefen som berättar hur man kan fortsätta låna böcker de kommande veckorna.

”Jag tycker att det är hemskt och vill att mitt bibliotek ska vara fullt”, säger Christina Hellström bibliotekschef Nora kommun. Foto: Leonora Toplica/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet