• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kungshult i Eslövs kommun, Skåne län. Det brinner i en lantbruksfastighet där det lagras gödningsmedel. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus. Läs mer

Dan-Åke Moberg säger att han avgår så fort rekonstruktionen är klar. Foto: TT/SVT

Moberg gör sig redo att lämna Indianerna

Uppdaterad
Publicerad

Idag möttes de i tingsrätten – Speedwayklubben Indianerna och de borgenärer som har ekonomiska krav på klubben. Efter mötet står det klart att rekonstruktionen fortsätter, till att börja med till och med den 7 juni.

Dagens möte på tingsrätten var ett så kallat borgenärssammanträde, där Indianerna träffade de personer som har krav på klubben.

För att klubben ska undvika en konkurs och kunna fortsätta rekonstruktionen av bolaget krävs att borgenärerna går med på att sänka kraven de har på klubben, det vill säga att klubbens skulder till dem kan skrivas ner.

Rekonstruktionen fortsätter

Mötet började klockan 10 idag och är nu avslutat, och SVT:s reporter rapporterar att rekonstruktionen nu fortsätter, och går den igenom så kommer Indianernas ordförande Dan-Åke Moberg, att lämna sin post.

– Ja, det gör jag så fort vi fått tag på nytt folk och så fort rekonstruktionen gått igenom. Annars har jag ingen annan kommentar än att det är skönt att rekonstruktionen fortsätter, säger Dan-Åke Moberg.

”Hela ledningen måste bytas ut”

– Det enda sättet för att få en sådan här rekonstruktion att fungera är om man byter ut hela ledningen och det är en åtgärd som kommer att vidtas, bekräftar rekonstruktören Anders Sundberg.

– Det naturliga hade varit att lägga bolaget i konkurs. Men på grund av elitspelet funkar det inte i det här fallet, fortsätter han.

Skulder på fyra miljoner

Sammantaget har bolaget skulder om över fyra miljoner kronor och lite drygt hälften av summan rör sig om skulder till nio förare från fjolårets trupp. Även Närketryck AB har fodringar på bolaget, om drygt 480 000 kronor. Skatteverket, förarna och Närketryck samtyckte till att rekonstruktionen kan fortsätta och Tingsrätten beslutade därefter.

Tingsrättens beslut kan överklagas från tre veckor idag. Nu hoppas Anders Sundberg att sponsorernas pengar för rekonstruktionen snart kommer att komma in.

– Jag har varit med så pass länge att jag tror inte fullt ut på det här förrän pengarna sitter på kontot. Nu ska vi prata med sponsorerna och säkra upp pengarna, men jag tror att vi har goda chanser, säger han.

Väntat besked

Enligt Anders Sundberg var Tingsrättens beslut om fortsatt rekonstruktion väntad.

– Det var ett väntat besked helt i linje med ritningarna kan man säga, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Indianerna

Mer i ämnet