Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Turesson Bernehed, lokal projektledare i pilotprojeketet ”Nu börjar vi med barnen!” berätta om vad de har gjort under dagen. Foto: Fanny Hult/SVT

Drömmar förverkligas i Kopparberg med nationella pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen fick bland annat rektor och lärare i Kopparberg prata om hur de kan utveckla sina roller för att kunna skapa möjligheter för barn och unga att förverkliga sina drömmar i en workshop.

Fyra regioner arbetar med ett antal kommuner i det nationella pilotprojektet ”Nu börjar vi med barnen!”, som den nationella samordnaren för Agenda 2030 leder. I länet samarbetar Region Örebro län och Ljusnarsbergs kommun.

Första plats

Trots den dystra bilden Ljusnarberg har bakom sig som SVT tidigare har rapporterat om så ser trenden ut att vända.

Kyrkbackaskolan har hamnat på första plats i Sverige vad gäller Skolinspektionens senaste undersökning om likabehandling. Det handlar om hur ofta lärarna fick femteklassarna att bli intresserade av skolarbetet.

I det nationella projektet för Ljusnarsbergs kommun kommer de fortsätta med att titta och arbeta med barnens motivation i skolan och hur lärare eller andra vuxna kan skapa möjligheter för en positiv riktning och skapa framtidstro.

Hör Hanna Turesson Bernehed, lokal projektledare i pilotprojeketet och skolchefen, Andreas Lundholm berätta mer i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.