Foto: SVT

Nu ska bilarna bort i Nora

Publicerad

På torsdagen möttes Nora kommun och den bilfirma som haft bilar stående på kommunens mark under tio år. Det krävdes en rättssal för att parterna skulle komma överens.

Den utdragna tvisten mellan Nora kommun och en bilhandlare i Nora fick sitt rättsliga efterspel under torsdagen.

När parterna träffades i Örebro tingsrätt kunde man till slut göra en överenskommelse som gör att nästan 200 bilar nu flyttas från kommunens mark.

Bråket om skrotbilarna i Nora

Bakgrunden till bråket är att det mellan 2005 och 2006 fanns ett tillfälligt avtal om att bilföretaget fick använda kommunens mark.

Men sedan 2006 har bilarna stått kvar på kommunens mark utan avtal. Bilföretaget öppnade nya lokaler på en annan plats i Nora i december under 2014, men lämnade kvar skrotbilarna.

Enligt förlikningen i tingsrätten ska bilarna vara bortfraktade senast den 29 maj.

Bilägaren har tidigare sagt till SVT Örebro att han inte kunnat ta bort bilarna eftersom kommunen vägrat stänga av vägen för trafik under flytten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bråket om skrotbilarna i Nora

Mer i ämnet