Illustration Christina Jonsson Foto: Illustration Christina Jonsson

Ny badplats vid Svartån i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ännu en badplats längs Svartån i Örebro. Nu till sommaren skapas nämligen ett nytt bad vid Karlsnäs nära herrgården i Karlslund.

Förra sommaren öppnades ju badet i Hästhagen vid Svartån i Örebro. Den nya badplatsen ligger uppströms och får namnet Karlslunds tegelbad; då det funnits ett tegelbruk på platsen fram till 1897. Kostnaden för att anlägga badet beräknas landa på 350 000 kronor.

– Det har länge funnits behov av tätortsnära friluftsbad och vi såg förra året att det nya badet i Hästhagen var mycket populärt och ofta fullbelagt. Nu möjliggör vi ännu ett bad där det inom tre kilometer från badplatsen bor cirka 30 000 personer varav 20 procent är under 18 år och som alltså kan cykla eller gå till ytterligare en badplats under sommaren, säger Ullis Sandberg (S) ordförande Programnämnd samhällsbyggnad.

Foto: Karta från Örebro kommun

– Badplatsen planeras vara klar i början av juli och kommunen anlitar en ramavtalsentreprenör för anläggningsarbetet, säger Gustav Axberg, projektledare programövergripande samhällsbyggnadsprojekt Stadsbyggnad.

  • Trappa till ån i form av solfjäder som man kan sitta på
  • Stor gräsyta
  • Grillplats samt bänkar och bord
  • Botten vid badplatsen består av grovkornig sand
  • Beräknad kostnad för att anlägga badet: 350 000 kronor

Källa: Örebro kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer