Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Örebro Airports vd Mikael Smedberg är positiv till den nya flyglinjen och tror att flyglinjen kan bli långsiktigt framgångsrik. I klippet berättar han varför Foto: Mikko Lindskog/SVT

Ny flyglinje invigd: Här landar första planet i Örebro

Publicerad

Nu går det att flyga mellan Örebro och Helsingfors. Från att det tidigare bara flögs transporter har nu en rutt för affärsresenärer öppnat. Förhoppningen är att det ska gynna lokalt näringsliv.

Bolaget bakom satsningen på den nya flyglinjen menar att trafiken ska vara till för de som är i behov av att resa i affärssyften.

– Vi har varit ute i näringslivet och sett att det finns ett behov av sträckan Örebro-Helsingfors, säger Helene Holmberg, företagsutvecklare på Lygg.

Örebro blir en av destinationerna i den triangelrutt som nu öppnats. Den andra flygplatsen som planet landar på utöver Helsingfors är Linköping.

I klippet får du se det första planet ankomma till Örebro och höra om förhoppningarna på vad den nya flyglinjen kan föra med sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.