Efter ökat intresse – padelhall invigd i Lindesberg

Publicerad

Utomhusplaner för padel har funnits i Lindesberg i ungefär två år, men i dag invigdes även en inomhushall med två planer. Även en golfsimulator finns i lokalerna.

Det är Lindesbergs golfklubb som tillsammans med en samarbetspartner byggt hallen. Enligt klubbchefen Stefan Leskinen har intresset för padel bara ökat.

– Efterfrågan på en inomhushall har vuxit i takt med att vår verksamhet vuxit lavinartat de senaste två åren, säger han.

Bygget har gått på 5,5 miljoner kronor, men enligt kalkylen kommer de snabbt tjäna in de pengarna. Klubben har runt 950 golfande medlemmar och 400 padelspelare som kontinuerligt spelar på utomhusbanorna.

– Sen har vi också ungefär 6 000 gästande spelare som kommer hit. Så det är ett ganska attraktivt besöksmål.

Finns fler framtidsplaner

Under dagens invigning var flera nyfikna på plats och inspekterade den nya hallen och Stefna Leskinen tror absolut att banorna kommer locka folk. Men, han misstänker även att det kommer finnas viss kritik.

– Folk kommer vara på mig redan nu och fråga varför vi bara byggde två banor och en golfsimulator. Lyckligtvis har vi lite olika tankar om hur vi kan utveckla den här lokalen ytterligare. Vi får se vad det blir, men medlemmarna är med och bestämmer hur vi ska utforma byggnaden i framtiden, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer