Kim Hedbom valdes till ny ordförande för Rynninge IK på torsdagskvällen.

Ny styrelse räddar Rynninge IK

Uppdaterad
Publicerad

På årsmötet stod fotbollsklubben Rynninge IK utan styrelse – och hotades därför av nedläggning. Men i sista stund valdes en styrelse.

Av olika anledningar valde alla i den tidigare styrelsen att avgå på årsstämman förra månaden. Och eftersom det krävs en styrelse för att driva föreningen hotade en nedläggning.

– Vi i valberedningen och den tidigare styrelsen har jobbat hårt för att hitta nya styrelsemedlemmar, säger Anders Karlsson från valberedningen.

Anders Karlsson i valberedningen är nöjd med den nya styrelsen som valdes på torsdagen. Foto: Mikael Åberg/SVT

Förening med traditioner

Föreningen bildades 1932.

– Nu spelar både damlaget och herrlaget i division 1. För oss i valberedningen har en nedläggning inte varit ett alternativ, säger Anders Karlsson.

– Rynninge är en förening som alltid satsat på ungdomarna och det ska vi fortsätta att göra, tillägger Karlsson.

Håller på Hammarby

Ny ordförande för Rynninge IK är Kim Hedbom. Hon är uppvuxen norr om Stockholm och håller på Hammarby i Allsvenskan.

– Jag tycker att det finns många likheter mellan Rynninge och Hammarby, säger hon.

Gillar organisation

Kim Hedbom flyttade till Örebro för sju år sedan, och när hon fick reda på att det saknades en ordförande var hon inte sen att hoppa på.

– Dels gillar jag organisation, och sen tycker jag att det verkar vara en jättehärlig förening med mycket utvecklingspotential.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.