Foto: Frida Danielsson/SVT

De tar över både café och Åbäket

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Korpen i Örebro gått i konkurs blev även verksamheten vid fritidsområdet Ässundet utan drift. På fredagen blev ett nytt avtal klart som rör driften av anläggningen.

På fredagen meddelade Samverkarna i Glanshammarsbygden att de kommer att ta över driften av Ässundets café och färjetrafik med Åbäket.

Tidigare har Korpen i Örebro stått för driften men efter att föreningen begärt sig själva i konkurs stod Ässundet utan någon som kunde sköta verksamheten.

Två kolloveckor

Efter diskussioner mellan Samverkarna i Glanshammarsbygden och Kultur-och fritidsförvaltningen har parterna nu skrivit under ett avtal.

Samverkarna kommer att sköte såväl caféverksamehten som färjan Åbäket och parkområdet. Dessutom ska man tillsammans med Rotary genomföra två kolloveckor.

Musikkvällar och gruppresor

I övrigt kommer det mesta att fungera som tidigare med musikkvällar, fordonshistoriker och gruppresor.

Avtalet gäller fram till sista december 2018.

Det här är Samverkarna i Glanshammarsbygden

Samverkarna i Glanshammarsbygden bildades under hösten 2010.

Föreningens syfte är att vara ett samverkansorgan för att utveckla bygden och ett kontaktforum för företagare föreningar och andra intressenter.

Föreningen ska verka för att företag/föreningar görs kända inom och utom regionen och den ska också vara en idégivande organisation och remissorganisation i kommunala ärenden gentemot Glanshammars lokala nämnd.

Föreningen delar sedan 2013 årligen ut ett pris till någon i bygden som inom något av följande områden gjort något berömvärt: Företagande, Föreningsliv, Folkhälsa, Miljö- och naturvård, Friluftsliv, Kultur eller Hantverk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.