Foto: TT

Nya värmerekord i veckan – nu avråder länsstyrelsen från att grilla på egen tomtmark

Publicerad

Det kan bli uppemot 35 grader varmt i Örebro län i morgon enligt SMHI. Prognoserna har gjort att länsstyrelsen nu avråder alla från att grilla även på egen tomtmark.

MSB, myndigheten för samhällsskydd och beredskap, har under onsdagen gått ut och uppmanat länsstyrelser och kommuner att skärpa redan gällande eldningsförbud till att inkludera alla platser, inklusive den egna tomten.

I sju län i Sverige har totalt eldningsförbud införts.

Ett sådant förbud är inte aktuellt i dagsläget i Örebro län. Däremot gick länstyrelsen vid 11-tiden ut med en avrådan från att grilla även på egen tomtmark.

– Det eldningsförbud som finns sedan tidigare står kvar, men nu går vi även ut och avråder från att grilla på egen tomtmark. Vi har gjort det för att det är väldigt väldigt torrt. Och det ska bli ännu varmare i veckan, säger Anton Landenmark, krisberedskapshandläggare på länstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer