Foto: Tittarbild/Stefan Jinnestrand

Ökad säkerhet vid Laxå station

Uppdaterad
Publicerad

Nu på söndag förbättras säkerheten vid järnvägsstationen i Laxå, det här efter stora problem med resenärer som går under bommarna för att ta sig till tågen.

Från och med nu på söndag kommer bommarna att ligga nere mellan 30-90 sekunder istället för i flera minuter som det är nu.

– När bommarna har legat nere flera minuter blir folk otåliga och går under bommarna istället för att hinna med tågen, säger Staffan Viklund, projetledare Trafikverket.

Det här har inte varit något lätt beslut att ta enligt Trafikverket eftersom det innebär att de förbipasserande tågen får sänka hastigheten från 200 km per timme till 160 km per timme, något tågoperatörerna inte är förtjusta i.

– Det är alltid ett motstånd mot hastighetssänkningar eftersom det blir en försämring ur deras synvinkel men vi måste tänka på helheten, säger Staffan Viklund, projektledare på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Säkerheten på Laxå station

Mer i ämnet