Ökat behov av testkit – här kämpar unika enheten med packningen

Uppdaterad
Publicerad

Packenheten på USÖ arbetar hårdare än någonsin med att packa testkit till följd av en ökad smittspridning av covid-19. Nyligen har man anställt fler medarbetare och utökat arbetstiderna för att kunna möta den stora efterfrågan.

Tidigare var det hälso- och sjukvården som ansvarade för testkiten, men i september tog vårdnära service över stafettpinnen och flyttade verksamheten till USÖ i samband med att covidmottagningen på cv-området i Örebro stängde.

Nu packar packenheten testkit till 26 testlådor runt om i länet.

Coronaviruset i Örebro län

– Det här är oerhört viktigt för att människor ska kunna ha tillgång till testkit hela tiden och att det inte blir tomt i lådorna, säger Anders Kinnander, länschef för vårdnära service.

Svårt att förutse

Gruppchefen Åsa Kallin berättar att den största utmaningen är att förutse behovet.

– Det svänger så mycket och det gör det svårt att se var behovet kommer att finnas. Vi arbetar för att försöka ha en buffert, men den här månaden har det varit svårt.

I klippet berättar visar gruppchefen Åsa Kallin packenheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet