Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peter Hultkvist (S) ville inte berätta. Foto: Anders Nord/SVT

Oklara besked om nytt regemente från försvarsministern

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om att återöppna A9 där Villingsbergs skjutfält utanför Karlskoga ingår håller på att beredas. Artilleriregementet ska ligga i Kristinehamn, men ha skjutövningar på Villingsberg.
– I höst kan jag ge besked hur det blir, säger Peter Hultqvist (S) försvarsminister.

Peter Hultqvist besöker Villingsberg och försvarsindustrin i Karlskoga under två dagar. Frågan hur det blir med det nya regementet hänvisar han till den kommande försvarsinriktningspropositionen.

– Den kommer antagligen att antas i höst, säger han.

Fåordig minister

Hur stora chanserna är att det blir ett beslut om att öppna A9 som en följd av propositionen vill inte Peter Hultqvist inte säga något om.

– Jag kan säga att frågan att öppna A9 finns med i arbetet med propositionen men spekulerar inte om det blir så, säger han.

Viktigt med Karlskoga

Peter Hultqvist poängterar att försvarsindustrin i Karlskoga är viktig för det svenska försvaret med den produktionen som finns där. Men att att närheten till Karlskoga och försvarsindustrin där skulle påverka beslutet att öppna ett artilleriregemente som övar på Villingsbergs skjutfält vill han inte bekräfta.

– Det är det alldeles för tidigt att uttala sig om, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer