Ylva Rosén, verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin i Region Örebro län, berättar mer om barnen och slutenvården. Foto: TT/SVT

Ökning i hela landet av barn med snabba sjukdomsförlopp

Uppdaterad
Publicerad

Sedan i somras har ätstörningsenheten på USÖ i Örebro noterat en ökning av sjuka barn, där sjukdomsförloppet gått väldigt fort. Det är dock inte bara i Örebro län det här märkts av, utan i regioner över hela landet.

Trycket är just nu högt på ätstörningsenhetens två slutenvårdsplatser i Örebro. Den nya gruppen av barn som behöver akut hjälp har märkts av under hela hösten, även om det tog ett tag innan man i region Örebro län reagerade på utvecklingen. Man är dock inte ensam om att ta emot den nya patientgruppen.

– Det är det man beskriver nationellt i andra regioner också, säger Ylva Rosén, verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin i Region Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Köerna till BUP

Mer i ämnet