Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Olycksdrabbad korsning i Karlskoga byggs om – moderata kommunalrådet:”Äntligen!” Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Olycksdrabbad korsning i Karlskoga byggs om – moderata kommunalrådet: ”Äntligen!”

Publicerad

Det olycksdrabbade Ekebykorset på E18 i Karlskoga ska byggas om. En rondell kommer att byggas på platsen och stå klar om två år.

Under vägen kommer även en tunnel att byggas där gång- och cykeltrafiken ska ledas. Allt för att göra den olycksdrabbade korsningen säkrare.

– Äntligen! Av alla de förbättringar av E18 genom Karlskoga som vi arbetar för har Ekebykorset hela tiden haft högsta prioritet. Den nya lösningen kommer att ge trygghet och bli ett lyft för Karlskoga som stad, säger Tony Ring (M), kommunalråd i Karlskoga.

Startar till våren

Första spadtaget kommer att tas den 11 mars nästa år och beräknas vara slutfört i slutet av 2021. Inledningsvis kommer ledningsarbeten att utföras för att förbereda ombyggnationen.

– Det innebär att trafikanter till en början inte kommer att märka så mycket av att arbetet påbörjats, säger Nicklas Broberg, projektledare på Trafikverket.

Minirondell

Målet är att trafiken skall kunna passera platsen under hela byggtiden, men det kommer att innebära en del störningar.

– Vi har påbörjat en dialog med entrepenören. Idag är det två plus två körfält, men det kommer att bli en begränsning under delar av byggtiden. Det kan bli en lösning med en tillfällig cirkulationsplats i form av en minirondell.

Uppmanar trafikanter att visa hänsyn

Just nu håller man på med att ta fram konstruktionshandlingar för gång- och cykeltunneln med trappor och stödmurar. Innan arbetet inleds kommer kommunen och Trafikverket göra en informationsinsats och bjuda in allmänheten för att berätta om arbetet.

– Det är positivt att vi nu har en entreprenör och kan planera arbetet i detalj och att vi snart kan komma igång. Det kommer att ta tid och vi ber alla att ta hänsyn under tiden. Det bästa med detta är att oskyddade trafikanter när arbetet är klart kommer att kunna korsa säkert, säger Nicklas Broberg, projektledare på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer