Mikael Smedberg som är vd på Örebro Airport är glad över förslaget att flygplatsen ska bli en beredskapsflygplats. Foto: SVT

Örebro flygplats kan bli en beredskapsflygplats

Uppdaterad
Publicerad

För att stärka Sveriges samhällsviktiga lufttransporter föreslår Trafikverket att Örebro flygplats ska bli en beredskapsflygplats. Något som glädjer Örebro Airports vd Mikael Smedberg.

– Vi har siktat på det här och jobbat för det. Nu äntligen finns det ett förslag på det.

Trafikverket har under våren gjort en översyn av de svenska beredskapsflygplatserna. Detta för att säkerställa och stärka beredskapen som möjliggör att samhällsviktiga lufttransporter ska kunna utföras oavsett tid på dygnet. Det kan handla om att till exempel ta emot eller skicka iväg en ambulans.

Behövs mer

Översynen visar att nuvarande beredskapsflygplatser inte räcker för att svara upp emot samhällets behov. Därför föreslår de att utöka beredskapsflygplatserna från tio till 19 stycken. Där Örebros flygplats är en av flygplatserna i förslaget.

Har redan beredskap

– Vi har haft en beredskap som vi själva finansierat, säger Mikael Smedberg.

Hör Örebro Airports vd om förslaget i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.